top of page

Catifa de corpus 50 anys Aeig Pare claret

Solsona     |     2015
Cau, Terra i
Ciutat

Cada any l'AEiG Pare Claret, del qual formo part des de sempre, obsequia a la ciutat de Solsona amb una catifa de flors i elements naturals a la Plaça de Palau, en el si de la celebració del corpus. És un dia en que els solsonins vivim com una petita festa major, i la catifa és sempre un element singular que, anant més enllà d'una simple decoració floral, expressa un missatge o fa referència a una celebració.

Aquest any, en que l'agrupament ha celebrat els 50 anys, m'han encomanat fer-ne el disseny basant-me en aquesta celebració. Per mi ha sigut una responsabilitat enorme, ja que deixa de ser un disseny fred per ser una feina que toca de ple la part emocional, pensant en la ciutat i en l'entitat que han format qui sóc.

En el disseny vaig optar per representar els elements més evocatius de l'agrupament. Primer de tot el fulard, destacat en color sobre un fons fosc, diferenciat de la resta de la composició, Després el perfil del tótem, alleugerint el pes deixant espai per al color clar de les serradures. A la part inferior es perfilen unes muntanyes, evocant al país i l'entorn, i finalment la senyera i la bandera de sant jordi triangulen la morfologia. El dibuix s'acaba amb els caràcters que citen els 50 anys de l'AEiG Pare Claret.  

bottom of page